top of page

Hoeveel kost het om je woning te renoveren?

Heb je een nieuw huis gekocht dat moet worden opgeknapt? Of wil je je bestaande huis renoveren? En ben je benieuwd wat een complete huis renovatie gaat kosten?


Huis renovatie: dit is wat je moet weten

Wil je zeker zijn van een mooi en duurzaam resultaat van je renovatie? Besteed het renoveren van je huis dan uit aan een professionele vakman. Hierdoor ben je verzekerd van een geslaagde verbouwing waar je nog jarenlang van kunt genieten en bespaar je jezelf een hoop stress. Een complete huis renovatie is namelijk een zware klus en vergt veel lichamelijke inspanning en vakinhoudelijke kennis.


Huis renovatie: kosten

De gemiddelde kosten voor een complete huis renovatie verschillen sterk. Een verbouwing kan tussen een paar duizend euro en een paar 10.000 kosten, afhankelijk van wat je allemaal wil laten renoveren. Het meest handige is om de gemiddelde prijzen van verschillende onderdelen van de renovatie bij elkaar op te tellen om een beeld te krijgen van de kosten van je eigen renovatie. De meeste renovaties komen uit op een totaalprijs uitkomen tussen de €5.000 en €100.000. Wil je je complete huis laten verbouwen? Dan betaal je vaak per vierkante of kubieke meter en liggen de prijzen meestal tussen de €50 en €200 per m² en €300 en €500 per m³. Het uurloon van aannemers ligt veelal tussen de €20 en €70 per uur.


Hoe bepaal je de kosten voor een complete huis renovatie?

Zoals gezegd zijn de kosten voor een complete huis renovatie afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaalt de oppervlakte van je woning en het type renovatie de uiteindelijke prijs van je verbouwing. Het mag voor zich spreken dat de verbouwing van een grote villa duurder is dan de verbouwing van een rijtjeshuis en dat een complete nieuwbouw renovatie duurder is dan een simpele aanbouw.


Kom vrijblijvend langs bij Energco Londerzeel om jouw project te bespreken.


Comments


bottom of page